Hoe mijn crypto avontuur begon

Het avontuur begon in oktober 2017, het was een hete nazomer avond. Nee grapje, ik weet echt niet meer wat voor weer het toen was en gek genoeg weet ik ook niet meer hoe ik erbij kwam om me te gaan verdiepen in crypto. Maar ergens rond die tijd kwam Bitcoin volgens mij weer eens in het nieuws en heb ik twee maanden de tijd genomen om me eens te gaan verdiepen in de wereld van Bitcoin en altcoins.

Waarom? Nou, mijn ouders hebben ruim 30 jaar een eigen zaak gehad, dus het ondernemerschap zit ergens ook wel in mijn DNA. En hoewel ik zeker niet vies ben van hard werken, ben ik sterk voorstander van slim(mer) werken. Dus zocht ik een manier om naast mijn baan een tweede inkomen stroom te genereren. Om enerzijds uiteindelijk minder te hoeven werken en anderzijds om mijn dromen te kunnen verwezenlijken.

Een van die dromen is namelijk vastgoed (ultieme droom is financiële onafhankelijkheid), omdat dat mijns inziens nog altijd het meeste rendement oplevert. Maar ja, een tweede huis koop je niet zomaar even. Heb wel wat spaargeld, maar zeker niet in de hoeveelheid dat je daar even een tweede huis van koopt. Een tweede hypotheek vind ik geen optie, als alleenstaande en dus primaire kostwinner. En dus zocht ik naar een alternatief en dat werd dus beleggen. Een ding is zeker, je geld op je spaarrekening zetten doet helemaal niks!

In december 2017 kocht ik vervolgens mijn eerste coins, maar daarvoor kocht ik eerst nog iets anders namelijk een hardware wallet. Maar hier later meer over.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten