Maak je huiswerk

We gaan verder met het stappenplan, mits je stap 0 doorlopen hebt natuurlijk.

Stap 1: Maak je huiswerk.
In crypto jargon DYOR (Do Your Own Research). Er zijn inmiddels ruim 10.000 verschillende coins de wereld in geholpen. Maar hoe voorkom je dat je in een scam project stapt? Voor mij zijn twee dingen van doorslaggevend belang.

Use case:
Wat is het nut/doel van de coin? Hiervoor kun je het beste opzoek gaan naar een whitepaper op de site van de coin (ontwikkelaar). Heeft de coin geen eigen website, blijf er dan bij uit de buurt. Wil je niet alle whitepapers doorlezen, beperk je dan tot de top 50 coins op websites zoals; Coinmarketcap, Coinpaprika en/of Cryptocompare.

Rendement:
Ik ben hier niet voor de technologie. Vind het nobel als er mensen zijn die daarom geld in projecten stoppen, maar ik wil onderaan de streep geld verdienen. Bekijk dus ook even wat een coin doet en heeft gedaan de afgelopen weken/maanden. Heeft een coin een dikke prijsstijging achter de rug van +50%, dan is de kans groot dat hij vervolgens wat gaat zakken. Zonde om dan hoog in te kopen (FOMO), kan zomaar een Pump and Dump actie zijn. Verder kun je ook kijken naar de ATH van een coin, ook die kun je vinden op de bovengenoemde websites.

TIP:
Wat verder van belang is (schrijf ik met de kennis van nu) is spreiden. Zoals je aan mijn portfolio kunt zien, heb ik een verschillende coins. Met een zwaartepunt op Cardano (ADA), VeChain (VET) en Ripple (XRP), waar ik het meest van verwacht. Maar die mijn portfolio ook een lange tijd onder water hebben laten staan.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten