Mijn affaire

Ik moet jullie iets bekennen…

Zo rond de feestdagen hoor je het wel vaker, mensen die opzien tegen al de familieverplichtingen met hun “gezellige” schoonmoeder. Er zijn mannen die vervolgens de spanning buiten de deur gaan zoeken. Gelukkig ben ik niet zo’n hond, maar wil ik jullie in dit blog wel vertellen over mijn 2e liefde.

Zoals jullie inmiddels wel weten, kocht ik eind 2017 mijn eerste crypto. Mijn 1e “liefde”, maar niet mijn enige. Begin 2020 ben ik me namelijk ook gaan verdiepen in fondsbeleggen en kennelijk ben ik hierin niet alleen geweest.

Waarom?
Op het moment van schrijven heb ik nog geen winst (of verlies) gemaakt op mijn crypto portfolio. Dit kan ook pas op het moment dat je gaat verkopen en daarvoor heb ik mijn doelen nog niet bereikt. Zoals jullie in deze blog hebben kunnen lezen.

En omdat ik enerzijds niet alles wil laten afhangen van crypto (kan ook zwaar gaan tegenvallen) en anderzijds omdat ik momenteel geen crypto meer koop. Ben tenslotte niet voor niks een HODL-er! Heb ik wat vlees op het bot zitten als het gaat om mijn huishoudpotje en op de bank doet dat nog altijd helemaal niks.

Meer huiswerk:
Toen ik me dat bedacht ben ik opzoek gegaan naar meer informatie.
Ik kwam vervolgens uit bij Robeco (ooit deels van Rabobank) maandbeleggen en kwam er via een beleggingstool achter dat ik daar een rendement zou kunnen halen tussen de 4% en 8%. Verder zag het een en ander er overzichtelijk en laagdrempelig uit en je kunt je geld altijd opnemen (het staat dus niet voor periode X vast). Tijd om me eens in gaan in te schrijven!

Ik heb zelf een aantal fondsen uitgekozen, waarbij ik een combinatie heb gemaakt van risiconiveaus in relatie tot verwacht rendement. Dit op basis van de afgelopen jaren, die… geen garantie zijn voor de toekomst. Maar al zou het rendement “maar” 5% zijn, dan is dat nog altijd veel meer dan de rente die ik op mijn spaarrekening krijg (namelijk 0,01% en ja, dat lees je goed).

Als ik dan kijk naar wat mijn jaarlijkse kosten zijn voor de hebben van een bankrekening, dan kun je stellen dat die kosten/baten tegen elkaar weg te strepen zijn. Je krijgt van je bank dus een sigaar uit eigen doos, als je het mij vraagt.

Nu zit ik dus ‘s-avond op de bank en kijk ik met mijn ene oog naar mijn crypto portfolio en soms stiekem met mijn andere oog naar mijn fondsbeleggingen (of Netflix).

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten