Laat de leeuw niet in z’n hempie staan

Vandaag een blog over een internetbrowser, je weet wel dat ding wat je momenteel gebruikt om mijn blog te lezen. De kans is groot dat je momenteel gebruikt maakt van Edge, Chrome of Firefox. Maar wat moet je dan met Brave? Je moet natuurlijk niks, maar laten we eens een kijkje nemen naar deze browser en hoe deze samenwerkt met de Basic Attention Token (BAT).

Basic Attention Token:
BAT is ontworpen om in te spelen op de tekortkomingen in de huidige advertentiemarkt. BAT wil met behulp van blockchaintechnologie een gedecentraliseerd platform neerzetten waarop adverteerders betalen om te mogen adverteren. Hierbij krijgen uitgevers een vergoeding voor de door hen gemaakte content en gebruikers (jij dus) betaald om advertenties (op vrijwillige basis) te kijken. Je krijgt dus niet eindeloos advertenties meer je strot ingeramd, maar bepaald lekker zelf wat je wil zien. De betalingen vinden vervolgens plaats in Basic Attention Tokens.

Brave:
De Brave browser onderscheidt zich dus door heel anders om te gaan met adverteren. Nu kun je ook zoiets als AdBlock installeren, maar dat soort plug-ins kunnen impact hebben op je internetsnelheid. Maar hoe groot kan het verschil in gebruik van de ene browser ten opzichte van een andere browser zijn? Hierover heb ik een filmpje gevonden.

Privacy en zoekmachines:
Heb je het over privacy, dan heb je het eigenlijk ook meteen over zoekmachines. We weten dat Google en Facebook een enorme honger hebben naar data. Die is zelfs zo groot dat 2 oud-Google medewerkers nu 40 miljoen Dollar hebben opgehaald om een beter alternatief te kunnen bouwen. Een alternatief wat er misschien al is in de vorm van DuckDuckGo, al moet ik zeggen dat ik die niet fijn vind werken (beetje langzaam). Brave gaat zich nu ook mengen in de strijd om jouw zoekmachine en heeft Tailcat overgenomen om zo aan een eigen privacy vriendelijke zoekmachine te kunnen werken.

TIP:
Mocht je deze browser nou eens willen uitproberen, dan kun je hem hier downloaden. Verder heb je dan ook nog zoiets als Coil, die je met behulp van XRP web-inkomsten laat genereren.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten