Betalen met crypto

Betalen met crypto, waar kan dat eigenlijk? Een paar weken geleden heb je misschien in het nieuws gelezen dat Elon Musk je geen Tesla meer laat kopen met Bitcoins. Maar waar kan je dan nog wel terecht met je coins. In dit blog heb ik een overzicht gemaakt van een aantal manieren waarop je naast Euro’s en Dollars ook met crypto kan betalen. Veel leesplezier.

Bitcoin:
Laten we nog even doorgaan met BTC, de bakermat van alle cryptocurrencies. Die kun je al op vrij veel plaatsen besteden aan alledaagse aankopen. Zo kun je ’s ochtends vroeg van je kopje Starbucks koffie genieten. Met de lunch even een dubbele Whopper scoren bij de Burger King. Daarna even naar een American Football wedstrijdje van de Dallas Mavericks. Heb je genoeg van het kwakkelende weer? Boek dan gewoon een vlucht via Travala.

Er zijn trouwens ook minder alledaagse aankopen te doen met BTC. En, wees gerust… Een Tesla kopen kan dan misschien nu even niet (meer), maar een Lambo kun je nog gewoon aftikken met crypto.

Altcoins:
Maar jij hebt zelf geen Bitcoins, dus hoe zit het dan met altcoins? Hoor ik de trouwe lezers denken… Als je in het overzicht van Travala hebt gekeken, dan zie je daar ook een behoorlijke lijst aan altcoins terugkomen. Maar ook voor altcoins zijn er best al wel wat mogelijkheden om aankopen te doen. Lekker van een Cardano wijntje genieten bijvoorbeeld. Of je XRP uitgeven bij een van de ruim 1300 bedrijven. Dit soort dingen gaan we in Nederland ook steeds meer terugzien, stel je eens voor… Albert Heijn, Jumbo, Coolblue, Mediamarkt, Bol.com, Ikea, Amazon 🙂

TIP:
Nu dat Elon Musk Bitcoin de rug lijkt te hebben toegekeerd, vermoed ik dat Tesla binnen kort wel eens met een eigen coin zou kunnen komen. Daar waar Facebook trouwens ook al een eigen coin op de plank heeft liggen. Zodra dat soort initiatieven live gaan en de markt volledig open gaat voor het grote geld, houd dan je stoel goed vast. Want dan kan het wel eens heel hard gaan! Verder nog een waarschuwing. Elon Musk lijkt een enorme fan van Dogecoin, maar doe ajb je research ten aanzien van deze meme coin. Elon Musk heeft genoeg geld om eens gek te doen en zal het nauwelijks merken als er ineens 20 biljoen Dollar weg is na een avondje SNL. En Vitalik Buterin verbrand ook niet zomaar een hoop geld voor de lol.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten