Crypto en sport

Misschien heb je er zelf al wat van meegekregen, maar er ontstaan steeds meer partnerships vanuit de wereld van crypto met die van sport. In dit blog een overzicht over samenwerkingsverbanden en hoe het grote publiek via sport kennis gaat maken met crypto.

Voetbal:
Volkssport nummer 1, waar de Nederlandse traditionele top 3 allemaal partnerships zijn aangegaan met spelers die geen bal kunnen raken maar wel verstand hebben van crypto. Zo ging Ajax in zee met BLOX, PSV met Anycoin Direct en Feyenoord sloot een deal met Knaken. Maar bleven twee outsiders niet achter, want AZ vond in Bitcoin Meester een sponsor en Vitesse schudde handen met eToro.

Laten we er nog even één speler uithalen, die in zijn eentje meer waard is dan alle Eredivisie clubs samen. Lionel Messi maakte onlangs de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain (PSG). Maar wist je dat hij een deel van zijn salaris in club tokens zal ontvangen?

Dat is allemaal wel wat anders dan EasyToys als hoofdsponsor van FC Emmen 😉

American Football:
NFL volksheld Tom Brady, goed voor 7 Super Bowl overwinningen, maakt reclame voor FTX (Blockfolio). Dat doet hij samen met zijn vrouw Gisele Bündchen, Braziliaans supermodel. Samen hebben die twee dus een behoorlijk bereik, een zeer slimme zet qua marketing. Hier kun je de reclame zelf bekijken. En even voor de duidelijkheid, de Super Bowl is goed voor gemiddeld 96 miljoen (live) kijkers. Stel je eens voor dat er tijdens de halftime show een crypto reclame getoond word… kwestie van tijd.

Basketbal:
Dan nog even kort iets over de NBA, waar de Philadelphia 76ers en Crypto.com een deal voor, schrik niet, $400 miljoen sloten. En Stephen Curry ook een samenwerking is aangegaan met FTX.

F1:
Op en rond de circuits heb je misschien ook Crypto.com zien opduiken. De F1 schreef over die samenwerking zelf dit. Maar de oplettende kijker ziet Tezos op de racewagen van Max Verstappen staan. Red Bull Racing heeft Tezos voor de langere termijn vastgelegd als sponsor. Tezos is een blockchainnetwerk dat is gebaseerd op smart contracten, op een manier die niet veel verschilt van Ethereum. Er is echter een groot verschil. Tezos streeft ernaar om een infrastructuur te bieden die geavanceerder is. Dit betekent dat het in de loop van de tijd kan evolueren en verbeteren zonder dat er ooit een risico op een hard fork bestaat. Dit is iets waar zowel Bitcoin als Ethereum mee te maken hebben gehad sinds hun creatie. Mensen die XTZ bezitten kunnen stemmen op voorstellen voor upgrades van het protocol die zijn ingediend door de ontwikkelaars van Tezos.

E-sport:
Ik ben zelf een actief gamer op de Xbox en kan soms heerlijk even ontsnappen aan de dagdagelijkse rompslomp door online wat mensen af te knallen in Warzone. Maar er zijn spelers die daar hun beroep van hebben kunnen maken. Zo ontvangen 4 professionele Apex Legends spelers hun salaris (ja, salaris krijgen om te gamen) uitbetaald in XRP. Daarnaast zijn er professionele FIFA en Super Smash Bros spelers die ook uitbetaald krijgen in XRP.

XRP is een digitale munt die is gebouwd voor betalingen. Het is de native digitale asset op de XRP Ledger, een open source, toestemming loze en gedecentraliseerde blockchain technologie die transacties in 3-5 seconden kan afwikkelen. XRP kan direct worden verzonden zonder dat er een centrale tussenpersoon nodig is, waardoor het een handig instrument is om snel en efficiënt twee verschillende valuta’s te overbruggen.

TIP:
Stof tot nadenken, hoeveel bezoekers komen er elk weekend naar de stadions/circuits? Wat als die straks in de fanshop kunnen betalen met crypto? En misschien wel korting krijgen als ze betalen met cryptocurrency. Mocht je Veronica Inside wel eens kijken, dan hoor je Chris Woerts af en toe over Bitcoin praten. Al gaat dit fragment wel erg ver, als je het mij vraagt. Maar zo krijgt de marketing trein langzaam grip op de wereld van crypto, zorg dat je op tijd in (en uit) stapt. Blockchain is in elk geval een game changer, denk niet alleen ik maar ook 61,44% van de ondervraagde developers.

Waardeer je deze content? Overweeg dan om te doneren, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten