Metaverse

Hoi en welkom terug op mijn blog. Het onderwerp van vandaag is Metaverse, wat is het en hoe past crypto hierin? Daar gaan we!

Metaverse:
Voor het geval je nog niet van Metaverse hebt gehoord. Metaverse is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars (je weet wel, van die film), interactief kunnen rondkijken en interageren (mooi woord). Het omvat alle virtuele werelden, augmented reality (AR) en speelt zich af op het internet. Denk qua werelden eens aan Roblox, het ultieme virtuele universum, waar je kunt creëren, ervaringen met vrienden kunt delen en je alles kunt worden wat je maar kunt bedenken. Dat straks allemaal op de blockchain.

Nog even een pasje opzij, want nu banken zoals JPMorgan & Chase artikelen gaan posten over de potentiele impact van blockchain, dan weet je dat zij hun zakken al gevuld hebben. En ze jou als consument straks graag bijstaan in de aankoop van crypto, tegen een “kleine” vergoeding natuurlijk.

Coins:
Terug naar Metaverse en een tweetal coins die erg populair zijn. SAND is de utility token van het platform The Sandbox. The Sandbox is een virtuele wereld waar spelers hun game-ervaringen in de Ethereum blockchain kunnen bouwen, gebruiken en ermee kunnen verdienen. En dan heb je bijvoorbeeld ook nog ATLAS van Star Atlas. Star Atlas is een op blockchain gebaseerd, ruimtelijk strategisch videospel gebouwd op de Solana blockchain. Het is een enorme multiplayer-metaverse die zich afspeelt in de verre toekomst, in het jaar 2620. Het gamingplatform verkent enkele van de recente technologische doorbraken door Nanite van Unreal Engine 5 te gebruiken om videogames en visuele ervaringen van filmkwaliteit te creëren. Spelers op de Star Atlas-metaverse kunnen non-fungible tokens (NFT’s) verhandelen, verkrijgen en creëren binnen het Star Atlas-universum en genieten zo van een economie die de tastbaarheid, eigendom en waarde van real-world activa weerspiegelt.

Er zijn nog wat meer coins, kijk voor een overzicht op MarketCap hier.

TIP:
Lijkt allemaal weer ver van je bed show, of niet? Maar wil je toch alvast een doorkijk in de toekomst, kijk dan eens naar Ready Player One. Zeker nu je weet dat Facebook (de nieuwe naam is niet voor niks Meta), hier vol op in gaat zetten. Meer over Metaverse, beluister je hier.

Waardeer je deze content? Overweeg dan om te doneren, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten