Te Koop: NFT’s

Met gepaste trots kan ik jullie mededelen dat HODLLAND een samenwerking is aangegaan met Rien Bekkers. Naast beleggen in crypto en fondsen, ben ik nu dus ook actief op de markt van digitale kunst.

Rien Bekkers:
Rien is een Amsterdamse kunstenaar die zijn sporen heeft verdient in de wereld van theater en opera. Inmiddels is hij jaren actief als kunstenaar en ontwerpt hij bijzondere kostuumobjecten. Zonder een bewegende acteur of zanger krijgt een kostuum de kenmerken van een monumentale sculptuur, het wordt een object. Vanuit een fantasie, een interesse voor het materiaal en liefde voor het vakmanschap, ontstaan ​​door boetseren en experimenteren gaandeweg een vorm, een sfeer en een silhouet – die hopelijk verwondering en intrige opwekken. Verschillende artistieke tradities uit eigen land en andere culturen zijn een bron van inspiratie. Er is geen inhoudelijk verband tussen de inspiratiebron en het uiteindelijke object waarin het verschijnt. Het gaat puur om de vorm en de sfeer die het creëert. Van een relatieve eenvoud in lijnen en kleurschakeringen tot zeer uitbundig. Het heeft altijd iets gebeeldhouwd en een beetje absurdisme prikkelt altijd zijn verbeelding. Rien is op zoek naar tijdloosheid en daar haakte ik, als crypto liefhebber, op in na een lunch afgelopen zomer bij hem thuis.

NFT:
Want wat is er tijdlozer dan digitale kunst die verhandelbaar is via de blockchain? Nu zijn de kostuumobjecten ook fysiek aan te kopen, maar waarom zou jezelf beperken tot slechts de “traditionele” afzetmarkt? In een eerder blog heb je al kunnen lezen over zogeheten Non-Fungible Tokens. En aangezien Rien en ik beide ondernemers zijn, hadden we zoiets van wie niet waagt wie niet wint. En zo ontstond er een mooie samenwerking.

OpenSea:
Over OpenSea heb ik eerder ook kort wat geschreven en na wat nader onderzoek zijn we voor die NFT marktplaats gegaan. Simpelweg omdat dat de meest gebruiken van het moment is. Ben je nieuwsgierig naar onze digitale kunstcollectie? Kom dan hier snel een kijkje nemen. Verder staat er inmiddels ook een link in het linker hoofdmenu.

UPDATE:
Na 1,5 jaar stoeien met NFT’s en voornamelijk OpenSea als handelsplatform, hebben we besloten de collectie te verwijderen. Rien heeft nog altijd een fysieke verkoop lopen van zijn kunstwerken. Dus mocht je een keer in Amsterdam zijn, loop dan eens binnen bij Gallery238 om een kijkje te nemen.

TIP:
Heb je nou ook interesse om via OpenSea NFT’s te gaan verhandelen? Kijk dan even goed naar het type blockchain dat je wil gaan gebruiken. Door namelijk Polygon (MATIC) te gebruiken, bespaar je wat geld in GAS fees. Meer info over Rien vind je hier en hij is actief op Instagram. Volgen dus!

Waardeer je deze content? Overweeg dan om te doneren, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten