Droog kruid

Het waren bijzondere weken, na de crash van LUNA en UST ging eigenlijk de hele crypto markt hard onderuit. Maar een klein lichtpuntje, want ook de aandelen markt werd hard geraakt! Dus het is niet iets specifiek in crypto, maar het is zeer waarschijlnlijk de nasleep van Corona en de oorlog in Oekraïne. Maar wat doe je als het zo enorm te keer gaat? Vandaag een blog over wat ik heb gedaan. Geen advies, slechts mijn persoonlijke ervaring.

Stop loss:
Het woord zegt het eigenlijk al, stoppen met het incasseren van (nog meer) verliezen. Op de meeste exchanges vind je een dergelijke instelling. Je kunt een soort ondergrens instellen en wanneer de prijs die raakt dan word er een sell order getriggerd. Zo voorkom je in het geval van een down trend meer verliezen. Maar als de markt dat weer stijgt, dan doe je dus niet meer mee. Tenzij er daar ook weer een buy order voor hebt aangemaakt, want jij had immers je coins verkocht. Let op: Dit werkt niet als je je coins op een hardware wallet hebt staan.

HODLen:
Na 4,5 jaar een portfolio opbouwen, heb ik dit soort dingen helaas eerder meegemaakt. Niet dat ik een coin zo hard onderuit heb zien gaan, maar je portfolio onderwater zien staan. Been there, done that. Maar als je de juiste coins hebt gekocht, dus niet van de vage projecten, dan is er eigenlijk niet veel aan de hand. Was je een HODLer, dan ben je dat nog steeds. Je verlies bestaat nu enkel op papier, dus gewoon rustig blijven HODLen (en staken). En geloof in de projecten die je hebt gekocht. #DYOR

Kopen:
Misschien wat tegen je natuur, maar misschien is/was dit juist hét moment om bij te kopen?! Nu alle prijzen gezakt zijn, betekend dat ook de prijzen van bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Cardano, VeChain en XRP gezakt zijn. Die, of andere coins, zou je dus met een flinke “korting” aan kunnen schaffen. Of zoals Warren Buffet het ooit zie.

Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.

Wat ik heb gedaan?
Nogmaals, geen advies! Ik heb een combi gemaakt van bovenstaande opties. Was al langer ontevreden over een aantal coins, waar ik relatief weinig in had zitten. Die heb ik allemaal, 8 stuks, verkocht met wat verlies. Maakt mijn portfolio ook meteen wat overzichtelijker. Maar met het restant heb ik dus juist bijgekocht. In de verwachting dat de markt zich (uiteindelijk) hersteld en deze aankopen het eerder genomen verlies sneller goed zullen maken dan die 8 shitcoins bij elkaar. Hoe mijn portfolio er nu uitziet, lees je hier.

TIP: 
Belangrijkste tip, houd je kruid droog! Dat wil zeggen, zorg dat je altijd wat achter de hand hebt. Niet alleen om eventueel in te stappen wanneer de markt kei hard dipt. Maar ook voor een eventuele noodsituatie, wat als je koelkast of wasmachine het morgen begeeft? Of de APK van je koekblik valt hoger uit? Leg soms je portfolio gewoon even weg en ga andere dingen doen.

Waardeer je deze content? Overweeg dan om te doneren, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten