Sentiment

Vandaag een blog over sentiment en hoe dat in de tijd is opgeschoven en misschien wel gemanipuleerd.

Kevin O’Leary:
Laten we beginnen met Shark Tank panellid, Mr. Wonderfull, die onlangs bekend maakte 20% van zijn vermogen in crypto en blockchain te hebben zitten. En hij verwacht zelfs dat Bitcoin uiteindelijk naar de 300.000 kan schieten, een dikke 6x ten opzichte van de prijs van nu. Best grappig als je het mij vraagt, want in 2019 vond hij Bitcoin nog waardeloos. Maar met zijn eigen zakken goed gevuld, is hij nu zelfs als promotor aan de slag gegaan. En dat zal hij ook niet voor een appel en een ei doen.

Elizabeth Warren:
Deze Amerikaanse senator is misschien wel staatsvijand nummer 1 qua crypto, al werkt de SEC ook lekker mee qua wet- en regelgeving. Nou is deze mevrouw niet bepaald grappig te noemen met haar strijd tegen crypto. Maar kijk dan eens naar deze man tijdens een debat over crypto. Waarin hij coins belachelijk probeert te maken en daarbij vooral zichzelf. Dan heb je toch bijna het idee dat je naar een aflevering van Saturday Night Live zit te kijken. Maar dit zijn vertegenwoordigers van het oude (macht) systeem, die er veel aan zullen doen om innovatie tegen te werken. De banken lobbyisten hebben hun zaakjes nog altijd aardig onder controle in Washington.

JPMorgan Chase:
De CEO, Jamie Dimon, van deze bank noemde Bitcoin eind vorige jaar waardeloos en frauduleus. Maar omdat klanten van de bank daar anders over denken, zullen ze eventueel wel diensten aanbieden. Wederom grappig, die uitspraak over BTC. Want de grootste bank van Amerika is zelf natuurlijk altijd het braafste jongetje van de klas geweest.

Goldman Sachs:
En dan nog een grote Amerikaanse bank die eerder tegen Bitcoin was, maar nu toch ook diensten zal gaan aanbieden (zoals deze lening). Was Lloyd Blankfein, inmiddels ex CEO, in 2017 dus nog tegen BTC. Heeft ook hij zijn mening inmiddels behoorlijk bijgesteld.

Fabio Panetta:
Ook leden van de ECB doen mee aan de tegenstrijdigheid. Want hier was hij nog enthousiast over CBDC’s, maar vervolgens vergelijkt hij crypto met het Wilden Westen. Kennelijk heeft hij een flexibele agenda, of een dubbele…

TIP: 
Zien jullie het patroon? Eerst heel hard tegen roepen, dan achter de schermen zorgen dat je het grote publiek voor bent. Om vervolgens maximaal mee te kunnen liften op de 4e industriële revolutie. Ben en blijf dus kritisch op hetgeen je over crypto leest. Het oude geld geeft zich niet gemakkelijk gewonnen. Maar, om positief af te sluiten. Wereld voetbalbond FIFA heeft aangekondigd dat Crypto.com de officiële sponsor van het aankomende WK in Qatar is. En had ik het eerder al over de kijkcijfers in het Amerikaanse voetbal, dan staat dat echt in schril contrast ten opzichte van het normale voetbal. Het oude geld gaat het vroeg of laat toch afleggen tegen het nieuwe geld en is nu vooral tijd aan het kopen. Zorg dat je bij het winnende team zit!

Waardeer je deze content? Overweeg dan om te doneren, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten