Crypto Stamp

Bijna 1 jaar geleden, ben ik zelf in de wereld van NFT’s (Non-Fungible Tokens) gestapt, daarover lees je meer op deze blog. Maar onlangs hoorde ik via via dat PostNL ook met NFT’s op de markt is gekomen. In deze blog gaan we daar eens induiken.

Crypto Stamp:
Wat is Crypto Stamp? Nou het is eigenlijk een digitale postzegelverzameling en meer. Je koopt via PostNL een fysieke versie van de NFT en daaraan gekoppeld zit een digitale tweeling. Dus postzegels verzamelen is kennelijk niet meer iets van vroeger. Er zit zelfs een AR (Augmented reality) aan gelinkt, om zo nog meer waarde aan de NFT toe te kunnen voegen. De echtheid van deze, op Polygon (MATIC), uitgebrachte collectie kun je controleren door middel van NFC (Near-Field Communication).

Een en ander is tot stand gekomen in samenwerking met de Oostenrijkse evenknie van PostNL, die eerder al in 2019 digitale postzegels uitbracht. Na Oostenrijk volgden trouwens ook al Gibraltar, Kroatië, Liechtenstein, Malta, de Verenigde Arabische Emiraten, de VN en Zwitserland. En nu dus ook Nederland.

Ontwerp:
Op de postzegel is linksboven een prominente plek ingeruimd voor het silhouet van een stierenkop. Er zijn, zo zegt David Gruber, heel wat stieren langsgekomen voordat hij tevreden was. “Ik heb er denk ik wel een stuk of 12 gemaakt, op zoek naar de juiste uitstraling. Niet te boos, niet te lief, niet te bedreigend. Het is een stoere en sympathieke stier geworden, die uit de postzegel naar boven rijst. Het was een grote uitdaging om binnen het concept alle elementen en alle lagen goed op elkaar af te stemmen om een evenwichtig ontwerp te maken met de juiste sfeer. Dat is wel gelukt.” Maar volgens RTL Nieuws gaat het hier om een waterbuffel, dus of het echt goed gelukt is… 😛

Zeldzaamheid:
In Nederland zijn er 5 verschillende versies van de Crypto Stamp verkrijgbaar, alleen weet je van te voren niet welke je krijgt. Het doet me denken aan:

Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Zo zijn er 5 kleuren met beperkte oplagen:

  • Rood in een oplage van 1.400 (1% zeldzaamheid),
  • Geel in een oplage van 9.334 (6,7% zeldzaamheid),
  • Blauw in een oplage van 18.666 (13,3% zeldzaamheid),
  • Groen in een oplage van 37.334 (26,7% zeldzaamheid),
  • Zwart in een oplage van 73.266 (52,3%zeldzaamheid).

Momenteel kosten ze nog geen €10,- per stuk en een duo set (Nederland + Oostenrijk 2022) kost je net geen €40,- per setje.

TIP: 
Toen ik het tegenkwam vond ik het wel geinig, dus heb ik er maar gewoon eentje gekocht. Laat ik nou toevallig net een rode gescoord hebben! Meer info over Crypto Stamp vind je hier en wil jij er nu ook een kopen, klik dan hier. Let op: Als je hem wil overzetten op je eigen wallet, moet dat ook echt je eigen wallet zijn. Dus maakt ajb geen gebruik van het wallet adres van je favoriete exchange. #NotYourKeysNotYourCrypto (in dit geval NFT).

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten