Partnerships

Hoi en welkom terug op mijn blog! Allereerst wens ik jullie een gezond, gelukkig en liefdevol 2023. Laten we er wat moois van maken met z’n allen. Vandaag een blog met een positieve insteek, lekker om mee te beginnen in het nieuwe jaar. Na al het negatieve nieuws van de afgelopen weken, wil ik vandaag even stilstaan bij alle verschillende partnerships die er (achter de schermen) gesloten worden. Eerder schreef ik al over de samenhang tussen crypto en sport.

Bitcoin:
Bitcoin is geen bedrijf, dus je kunt niet echt spreken van een partnership. Maar El Salvador heeft BTC nu al wel ruim 1 jaar als wettig betaalmiddel erkend. En president Bukele zet zwaar in op Bitcoin en heeft zelf aangegeven elke dag 1 BTC te zullen bijkopen. Aangezien El Salvador niet een heel rijk land is, is dat best wel een gok! Maar er word ook dik aangekocht door MicroStrategy, die kochten maar liefst 2500 BTC (voor een slordige 42 miljoen Dollar).

Ethereum:
Wat voor ETH spreekt is dat het hét eerste smartcontract platform is en dat er zoiets bestaat als de Enterprise Ethereum Alliance (EEA). In de EEA zitten ruim 200 leden, zoals Samsung, Microsoft, SAP, VMware en J.P. Morgan. Het hele overzicht vind je hier.

Cardano:
Dan Cardano, een misschien wel beter alternatief voor smartcontracts, die naar verwachting in januari met een eigen stable coin (DJED) zal gaan komen. Daarnaast is de Cardano Foudation ook behoorlijk actief met het aangaan van partnerships, vrij recent nog met de UNHCR.

Ripple (niet XRP):
Ondanks de rechtszaak waarin Ripple (het bedrijf) al 2 jaar in verwikkeld zit, timmeren ze nog altijd flink aan de weg. Zo kun je in hun laatste kwartaal verslag lezen, dat On-Demand Liquidity in Brazilië live is gegaan. En ODL maakt gebruik van XRP, dat razend snel is ten opzichte van het huidige SWIFT systeem. Niet gek dat er banken in de rij staan om hier gebruik van te gaan maken.

TIP: 
Kijk zo af en toe echt even door de prijzen heen. Er word op veel projecten dus flink gebouwd aan een infrastructuur. Nu wil ik geen complottheorieën promoten, maar de financiële wereld is veelal vies en corrupt. Waar men A zegt en B doet. Misschien kun je Dirty Money nog terugkijken op Netflix, met name de afleveringen Cartel Bank en Dirty Gold vond ik erg interessant. Banken en investeringsmaatschappijen hebben veel (politieke) invloed (in Amerika), en schromen het niet om hun spierballen te laten zien (achter de schermen).

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten