Open for Business

HODLLAND gaat primair over beleggen in crypto, maar dat brengt ook extra risico’s met zich mee aangezien deze markt nog relatief jong is. Vandaag dus een korte blog over Robeco, mijn tweede liefde.

Klantenstop:
De Autoriteit Financiële Markten (AFM), tikte Robeco 2 jaar geleden op de vingers voor het niet goed (genoeg) opvolgen van de KYC richtlijnen. Die richtlijnen, die je ook bij veel crypto exchanges tegenkomt, zijn ervoor bedoeld om klantgegevens vast te leggen om zo witwaspraktijken tegen te gaan. Direct gevolg van het niet opvolgen van de regels, een klantenstop en later nog een boete. Na 2 jaar in het beklaagde bankje te hebben gezeten, lijkt de winkel nu weer open. Zelf heb ik geen last gehad van de maatregelen, ik had de juiste procedure doorlopen en kon dus ook gewoon doorgaan met maandbeleggen.

Robeco (ONE, PLUS, KIDS en LIFE):
Er zijn verschillende pakketten beschikbaar bij Robeco.

  • ONE, jij stort geld en zij doen de rest.
  • PLUS, jij stort geld en belegt zelf direct in de fondsen die jou aanspreken.
  • KIDS, jij belegt voor je kind (bijvoorbeeld voor een startkapitaal voor een eigen huis tzt).
  • LIFE, beleggen om eerder te (kunnen) stoppen met werken.

TIP:
Zelf heb ik dus voor Robeco PLUS gekozen omdat ik zoiets had van “dat kan ik zelf ook”. Het rendement is wisselend, maar dat is ook niet gek gezien Corona en de oorlog in Oekraïne. Denk bij dit soort dingen altijd lange termijn ajb, maar zet je geld niet vast. Je weet nooit wat er nog op je pad komt. Maar mocht je crypto dus soms iets te spannend/risicovol vinden, dan zijn er alternatieven. Zoals vaker over geschreven, zet niet alles in op één “paard”. Maar verdeel (en heers) en raadpleeg evt de beleggingstool om te kijken of dit iets voor je is. De spaarrente is onlangs ook weer omhoog gegaan in elk geval, van 0,25% naar 0,50%, dus… #kansloos

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten