De G7 en BRICS

Vandaag een blog die je zeker weer met een korreltje zout moet lezen. Maar er lijkt iets in beweging te zijn, iets groots. Wat als de wereld afstand neemt van de Amerikaanse Dollar?

G7:
De Groep van Zeven (G7) is een forum van zeven rijke industrielanden. Binnen de G7 worden voornamelijk economische en financiële onderwerpen besproken. Ten tijde van de kredietcrisis en de eurocrisis werd er bijvoorbeeld binnen de G7 overleg gevoerd over de aanpak van die crises.

Oorspronkelijk waren zes landen lid van het forum, dat in 1975 begon als G6. De deelnemende landen waren: het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de Verenigde Staten. In 1976 is ook Canada toegetreden. Sinds dat jaar wordt er dus gesproken van de G7.

WEF:
Naast een overheden groepje, is er ook nog zoiets als het World Economic Forum (WEF). Het WEF is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen. Het WEF organiseert jaarlijks in de winter een jaarvergadering in Davos (Zwitserland, waar ze allemaal per vliegtuig naartoe komen… lekker duurzaam) en diverse regionale conferenties op alle continenten. Veel wappies associëren het WEF met oprichter, Klaus Schwab, die volgens hun achter de Corona crisis zat (samen met Microsoft oprichter, Bill Gates, of zoiets). Interessant detail… Ripple (XRP) is ook al jaren een van de deelnemers aan het gespreksrondjes in Davos. Lees dit artikel uit 2015 maar eens.

BRICS:
Maar er zijn kapers uit de kust! Want Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (aka BRICS) timmeren samen flink aan de weg. Sterkers nog, hun gezamenlijke economie is die van de G7 voorbij. En wat als die samen de Dollar eruit willen werken en daarbij misschien wel hulp Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De VAE is goed voor 66% van de olieproductie en heeft zo dus last van een zwakke Petrodollar. Voor Rusland is de Dollar een probleem, vanwege de oorlog in de Oekraïne. En word het zo dus steeds afhankelijker van China.

MiCa:
En dan hebben we MiCa nog, waar ik eerder al iets over heb geschreven. Deze wet is afgelopen week binnen Europa aangenomen, met als doel witwassen en fraude met crypto tegen te gaan. Klink nobel, maar ik denk nog altijd dat er ruimte gemaakt wordt voor een CBDC, die tussen de Dollar en de Yen wordt gepositioneerd. Als ultieme oplossing om de wereldeconomie te redden van de afgrond, nadat iedereen zich zo ontzettend in de schulden heeft gewerkt. En er banken failliet blijven gaan.

TIP: 
Je kunt dan spreken van een Great Reset, maar ook dat is een wappie theorie joh. Daar moet je je volgens de overheid niet te veel van aantrekken. Daarom staat er ook gewoon iets over op de website van het WEF. Dus… veel leesplezier: The Great Reset initiative.

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten