Het proces van verandering

Vandaag wil ik graag even een brug slaan tussen Gandhi en crypto. Voor de mensen die Gandhi niet kennen. Mohandas Karamchand Gandhi, vaak Mahatma (grote ziel) Gandhi genoemd, was een Indiase jurist en politicus, die nationaal en spiritueel leider van India werd. Hij is het icoon van geweldloos verzet en leefde van 1869 tot 1948. Over zijn leven zijn verschillende films gemaakt, deze uit 1982 is het kijken waard. Een van zijn wijze uitspraken was:

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win

Laten we eens kijken hoe dat met crypto gaat. Onder elke fasen heb ik verschillende nieuwsartikelen verzameld, om je een beeld te geven door de jaren heen.

First they ignore you:
De Bitcoin whitepaper (de bakermat van alle cryptocurrency) verscheen op 31 oktober 2008. En op 3 januari 2009 ging het netwerk live. Heel veel is er in die tijd nog niet echt over geschreven.

Then they laugh at you:
Bitcoin: the First $500,000 Theft
Warren Buffett says bitcoin is ‘probably rat poison squared’
Gold Bug Peter Schiff Calls Bitcoin ‘Digital Fool’s Gold’

Then they fight you:
SEC Charges Ripple and Two Executives with Conducting $1.3 Billion Unregistered Securities Offering
SEC Plans Lawsuit Against Coinbase, According to Exchange
Elizabeth Warren Is Building An ‘Anti-Crypto Army’—Feeding Serious U.S. Bitcoin Ban Warnings

Then you win:
Hier zijn we nog niet, maar… Blockchain’s Next Billion Users and Trillions in Value (LEES TIP) en Aandelenbeurs Nasdaq zet eerste stap naar aanbieden crypto.

TIP: 
Trek je dus niet teveel aan van alle negatieve berichten. Als blockchain-technologie echt niks waard zou zijn, waarom zijn bijna alle grote tech- en investeringsbedrijven hier dan zoveel geld, tijd en energie in aan het steken? Kijk alleen al even naar Amazon, Fidelity en BlackRock. Ze willen gewoon allemaal een stukje van de taart en daarom hebben ze de afgelopen jaren gezorgd voor vertraging (ruis). Crypto is here to stay!! #HODL

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten