Een spannend nieuwjaar!!

Allereerst wens ik jullie een gezond en gelukkig nieuwjaar! 2024 belooft een spannend jaar te worden, persoonlijk zal dit ook mijn 7e HODL jaar worden. In deze blog wil graag inzichtgeven in hetgeen wat ik (persoonlijk, dus geen financieel advies) van de cryptomarkt verwacht. Er staat namelijk nogal wat te gebeuren…

Bitcoin halving:
Te beginnen met de Bitcoin halving, waar ik eerder al wat over schreef. Ik zal dat hele stuk niet herhalen, maar lees deze blog anders even terug. De samenvatting is; er komt steeds minder Bitcoin in omloop. In april van dit jaar zal dat ergens gaan plaatsvinden.

Plan B:
Kijken we dan naar het verleden (geen garantie voor de toekomst), dan kom je eigenlijk al vrij snel bij Plan B uit. En wie was Plan B ook alweer? Plan B is een Nederlander (met een achtergrond in economie) die binnen de crypto community bekend staat om zijn Stock-to-Flow (S2F) model, waarin hij ogenschijnlijk de prijs van Bitcoin kan “voorspellen”. Maar let op, dit neemt soms wel eens bizarre wendingen aan! Zo heeft hij het in deze video over een Bitcoin van $300,000.- en in deze video over een Bitcoin van zelfs $532,000.-. Ik beide gevallen een flink sprong omhoog in elk geval. En in het kader van transparantie, er is ook zeker kritiek op de voorspellingen van Plan B. Dus kijk ook naar de andere kant van de medaille ajb.

Te laat?
Maar ben je dan nu niet veel te laat, als je nu (pas) in de markt stapt? Nou, ja en nee. Ja, want Bitcoin is in aanloop naar de halving al flink in prijs gestegen. Dus je hebt al best wat potentiële winst laten liggen, als je bijvoorbeeld 1,5 jaar gelden zou zijn ingestapt. Maar goed, de tijd kun je toch niet terugdraaien. En nee, want er ligt nog zoiets als een Bitcoin ETF op de loer. Ook hier heb ik al eens wat over geschreven, die blog vind je hier. De samenvatting; er komt zeer waarschijnlijk heel veel (extra) geld aan!

AUM:
AUM staat voor Assets Under Management en in het volgende overzicht wil ik een beeld schetsen van hoeveel geld er dan mogelijk in de cryptomarkt terecht zou kunnen komen. Op het moment van schrijven liggen er namelijk 12 BTC ETF’s te wachten op goedkeuring. Eens kijken hoeveel geld die fondsen beheren, komt ie:

  • Grayscale (50 miljard)
  • 21Shares & Ark (2 miljard)
  • BlackRock (8.594 miljard) en nee, die punt is geen typefout!!
  • VanEck (76,4 miljard)
  • WisdomTree (94,2 miljard)
  • Invesco and Galaxy (1,5 miljard)
  • Fidelity (9,9 miljard)
  • Valkyrie (1 miljard)
  • Global X (40,95 miljard)
  • Hashdex and Franklin (1,45 miljard)

Totaal: Ruim 8.871 miljard 🤯

En wat dan als…
Er rond de BTC halving “ineens” goedkeuring komt voor niet één (want dan zou die ene partij voorgetrokken worden), maar alle ETF aanvragen? En wat als er vervolgens bijvoorbeeld 1% van de totale AUM som de cryptomarkt in zou vloeien (van Bitcoin, naar Ethereum, naar altcoins, zoals je hier hebt kunnen lezen)? Dan zou de totale marketcap omhoog schieten naar ongekende hoogtes, samen met de prijzen (verwacht ik) 🚀

TIP: 
Hou je hoofd koel! Dit alles kan extreme vormen aan gaan nemen, met zowel positieve als negatieve gevolgen. Want hoe stabiel zal ons huidige financiële systeem zijn, wanneer “iedereen” (gedreven door FOMO) zijn geld in crypto gaat steken?

P.s en dan hebben we de IPO van Ripple (XRP) nog niet eens gehad. En het feit dat 2024 een Amerikaans verkiezingsjaar is, waarin de crypto-industrie ook gaat lobbyen.

Volgende blog: 
Robeco is nu Evi van Lanschot, wat zijn mijn ervaringen? Mis dit niet en schrijf je geheel vrijblijvend in op de nieuwsbrief. Je ontvangt dan een bevestigingsmail (let op je spambox) en kunt jezelf altijd weer uitschrijven. Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten