Mindset

Vandaag de eerste blog in de nieuwe interval. Zoals jullie hebben kunnen lezen, post ik geen 2 blogs meer per maand, maar “slechts” 1. Abonnees ontvangen deze automatisch per mail.

Het is een lange saaie cryptomarkt en ik kan me best voorstellen dat je focus ten opzichte van beleggen wat is afgedwaald. Toch is dit nog steeds hét moment, #DYOR, om op te blijven letten. De rollercoaster die je misschien emotioneel doormaakt, is heel normaal. HODLen is niet gemakkelijk!

Mensen denken over het algemeen dat je geld kunt verdienen in een bullmarket. Maar slimme investeerders verdienen nou juist geld in een bearmarket. Want zodra de markt van zijn All Time High terug naar beneden valt, is het hoog tijd om te verkopen. Daarna eerst even wachten tot de daling wat is afgevlakt, iets met “in het mes vallen“, om daarna over te gaan op bijvoorbeeld een Dollar Cost Averaging strategie. Heb je nou de vorige top gemist qua verkoop punt? Of heb je in elk geval niet het maximale eruit gehaald, zoals ik (achteraf gezien)? Dan wil ik graag het volgende met je delen.

Oftewel:

  1. We krijgen straks een aanloop naar de BTC halving. Mijn grove persoonlijke schatting is dat we met een Bitcoin rond de €35.000,- het jaar gaan afsluiten.
  2. In april 2024 volgt vervolgens de halving, waarna de markt zijn bullrun fase in gaat. Maar; ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!
  3. Vervolgens gaat Bitcoin naar een nieuwe ATH en als we PlanB moeten geloven is dat ergens tussen de €100.000,- en €300.000,-.
  4. Nummer 2 op de lijst, Ethereum, gaat echter nog veel harder. En er volgen, net als voorgaande jaren, berichten dat ETH dé nieuwe nummer 1 gaat worden.
  5. Het verdiende geld in BTC, sijpelt door naar ETH. En zodra daar het momentum voorbij is, is de volgende categorie aan de beurt.
  6. Altseason!! Waar je over het algemeen de gekste sprongen kunt verwachten. Zo hebben we in de bearmarkt gezien dat coins zomaar 80% in elkaar kunnen zakken. Maar in een bullrun is een 50x niet uitgesloten. De truc is om erachter te komen welke coin dat zou kunnen gaan doen.

P.s. En dan hebben we de ontwikkelingen rondom een BTC ETF nog niet eens meegenomen… wees voorbereid.

TIP:
Je gaat straks nog veel meer (positieve) media aandacht zien rondom cryptocurrency. Dat is het moment om weer wat voorzichtiger te gaan worden. Een dak dat lekt repareer je niet als het regent, maar wanneer de zon schijnt 😉. Dus investeren doe je NIET in een bullmarket/bullrun.

Volgende blog: 
In mijn volgende blog zal ik stil staan bij een vergelijk tussen Bitvavo en BCM, op basis van mijn persoonlijke ervaringen. Mis dit niet en schrijf je geheel vrijblijvend in op de nieuwsbrief. Je ontvangt dan een bevestigingsmail (let op je spambox) en kunt jezelf altijd weer uitschrijven. Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten