Swing traden

Vandaag is het 1 april (geen kikker in je bil) en april is deze cyclus de maand waarin de Bitcoin halving gaat plaatsvinden!! We gaan dan van 6,25 nieuw geminde Bitcoins per dag, naar 3,125 nieuwe Bitcoins per dag. De volgende halving moet dan ergens in 2028 gaan plaatsvinden naar verwachting. Welkom terug op HODLLAND, waar ik persoonlijk na ruim 6 jaar HODLen erg uitkijk naar de aankomende maanden!! Vandaag een blog over swing traden, omdat nu instappen (als nieuwkomer) met flinke risico’s gepaard gaat.

Dollar Cost Averaging:
Eerst nog even terug naar de DCA strategie. Want in plaats van nu in te stappen, nadat je op verschillende media kanalen iets over Bitcoin en crypto hoorde, had je eigenlijk al (in de bearmarket) een mooi portfolio kunnen (moeten) opbouwen. Buy low, sell high. In plaats van andersom!! Maar goed, je kunt de tijd niet terugdraaien, maar wat zou je dan wel kunnen doen?

Evi van Landschot, zoals je in een eerdere blog hebt kunnen lezen. Of swing traden, met een klein spaarpotje. En het dan over 2 tot 3 jaar, wanneer de markt weer is ingestort (denk aan -70% of zelf -95% ten opzichte van de ATH), vanuit een DCA strategie weer een nieuw portfolio opbouwen voor 2028.

Swing traden:
Swing traden is, als je het goed doet, als een soort Tarzan van de ene coin naar de andere coin overspringen. Waarbij je onderweg winsten mee pakt. Als je het goed doet, want als Tarzan de volgende liaan mist dan ligt die op z’n bek in de crypto jungle. Dus ook dit is zeker geen financieel advies, maar iets wat je zou kunnen overwegen. Nadat je met je HODL portfolio een dikke winst hebt gemaakt en met een klein deel daarvan wil experimenteren bijvoorbeeld.

Wat je zeker NIET moet doen:
Naast DCA en swing traden, bestaat er ook zoiets als leverage trading. Hierbij ga je je coins/geld als een hefboom inzetten. En dat kan best een keer goed gaan, maar door onder andere marktmanipulatie en de enorme ups en downs die voorlopig nog in de crypto wereld zitten zul je in 8/10 gevallen je geld in één klap kwijt zijn!! Je assets worden dan geliquideerd. Geen stop loss, maar van het ene op het andere moment alles foetsie!! Vergelijkbaar met meme coins, waar ik eerder iets over schreef.

Leestip: $736M Liquidated: Bitcoin Seesaw Gets Traders Rekt Both Ways

Volg ook geen “insider” groepjes op social media en neem geen betaalabonnement op finfluencers die jou (zogenaamd) als eerste dé nieuwe hype vertellen. Trap daar nou niet in, want jij bent niet hun “vriend(in)”, maar jij bent hun product. Met andere woorden; ze verdienen aan jou en vaak in een eerder stadium al betaald door de initiatiefnemers van een nieuwe coin. Die nieuwe coin moet effe wat likes/aandacht krijgen en daar komen de Enzo Knols en Monica Geuzes van deze wereld vandaan. Als je echt helemaal niks kan, maar dan ook echt nog te dom bent om te poepen, dan wordt je (f)influencer… 🤢🤮

Volgende blog: 
In mijn volgende blog zal ik inzoomen op mijn exit plan!! Wanneer is het tijd om te verkopen en hoeveel van je coins verkoop je dan? Mis dit niet en schrijf je geheel vrijblijvend in op de nieuwsbrief. Je ontvangt dan een bevestigingsmail (let op je spambox) en kunt jezelf altijd weer uitschrijven. Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten