Bullrun!

Vandaag 11 praktische tip op basis van mijn persoonlijke ervaring. Dingen die ik geleerd heb van eerder gemaakte fouten, dus doe er vooral je voordeel mee zou ik zeggen. Twijfel je aan een aankomende bullrun, dan is deze blog misschien niet voor jou bedoeld.

Een account op meerdere exchanges.
Er vanuit gaande dat je een (groot) deel van je crypto op een hardware wallet hebt staan. In dat geval is het verstandig om op meerdere exchanges een account te hebben, zodat je in het geval van een technische storing via een andere exchange je coins kunt verkopen. Zorg er dus voor dat je de gehele KYC procedure doorlopen hebt en check je (verkoop) instellingen.

Exit plan.
Zoals je eerder hebt kunnen lezen, is DCA een prima manier om een mooi portfolio op te kunnen bouwen. Maar wist je dat je deze strategie ook kunt toepassen richting de uitgang? Wacht dus niet op het perfecte verkooppunt, want dat bestaat niet. Het timen van de markt is echt onbegonnen werk, zeker in de wereld van crypto. Dus durf tussentijds winst te pakken! Tel al die (kleine) successen aan het eind bij elkaar op, heb je ook een resultaat waar je trots op mag/kan zijn.

Duikplan 2.0.
Terug naar de oorsprong van HODLLAND, terug naar mijn duikplan. Review je portfolio en maak daarin keuzes. Van welke coin verkoop je 10%, 25%, 65%, of zelfs 100%? Ik heb een korte en een lange termijn portfolio. En van de korte termijn coins ga ik het meest verkopen.

Automatische verkoop orders.
Helaas niet op alle exchanges beschikbaar… maar als je % X (het deel dat je van plan bent als 1e te verkopen) op een exchange zet. Stel daar dan een sell orde voor in, dan verkoopt de exchange dit deel automatisch en kun jij rustig slapen of op vakantie. En hoeft je niet 24/7 met je portfolio bezig te zijn, dat is echt heel vermoeiend!

Alerts instellen.
Maak je nou gebruik van een exchange zonder automatische verkoop orders, stel dan alerts in op je coin tracker. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van CoinGecko en daar heb ik handmatig heel mijn portfolio ingevuld. Je kunt daar vervolgens ook alerts op instellen, zodat je een melding krijgt op het moment dat een bepaalde coin een bepaald bedrag aantikt. Dan hoeft je nog steeds niet de hele dag maar je portfolio te gaan zitten kijken. En kun je vervolgens wat coins gaan verkopen.

Bel je bank.
Zodra je je coins verkoopt, staat de opbrengst op je exchange. Vanaf daar kun je het geld overmaken naar je bankrekening. Mocht je nou een bedrag boven de €10.000,- over gaan maken (heb ik helaas nog geen ervaring mee), bel dan eerst even met je bank. Die zijn namelijk verplicht om een dergelijk bedrag te melden bij de Financial Intelligence Unit. Ben daar dus gewoon proactief in, want vragen gaan er anders waarschijnlijk toch wel komen.

Denk aan de Belastingdienst.
Na de bank en FIU, komt altijd weer die Belastingdienst… Houd er rekening mee dat je over de winst belasting zult moeten betalen. Ja, super kut en ook super oneerlijk (wat jij loopt het beleggingsrisico en zij pakken een deel van de opbrengst, niet het evt verlies), maar zo werkt het helaas in Nederland. 🤢

Vier je succes!
Gefeliciteerd, je bent succesvol in het beleggen in crypto!! Nou hoef je niet meteen een Lambo te kopen, maar gun jezelf iets leuks. Ga een weekendje weg, ga lekker uiteten of doe iets leuks met familie/vrienden. Je hebt het verdiend.

Houd geld achter de hand.
Zorg dat je een gezonde spaarrekening hebt, voor het geval je wasmachine kapot gaat. Ik weet dat dit echt heel oudlulliger klinkt, maar met een 3e wereld oorlog op de loer moet je ook verder kijken dan dat je neus lang is. Nu iedereen hebzuchtig word (of al is), moet jij misschien verstandig zijn…

Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.

Verken andere coins/markten.
Want na het succes, komt de honger naar meer… wedden?! Zo zit de mens (helaas) nu eenmaal in elkaar. Dat geeft tot op zekere hoogte ook niet, ik vind het gezond om ambities/doelen te hebben. Niks mis mee! Dus kijk vooral naar waar jij gelukkig(er) van word en probeer nieuwe dingen. Maar ga, net als in crypto, niet meteen all-in, maar DYOR.

Do not FOMO!
Laat je niet verleiden, ik herhaal; LAAT JE NIET VERLEIDEN!! Doe het niet, denk niet dat die ene coin nog wel ff 10% extra zal gaan pakken voor je. Of die ene nieuwe memecoin zal nog wel eens 23x kunnen doen. Want dan ben je niet meer aan het beleggen, maar aan het gokken.

VRAAG: 
Welke tips heb jij evt voor mij? Laat een comment achter of stuur een email naar blog (at) hodlland (dot) nl

Volgende blog: 
De aanloop naar de Bitcoin halving!! Mis dit niet en schrijf je geheel vrijblijvend in op de nieuwsbrief. Je ontvangt dan een bevestigingsmail (let op je spambox) en kunt jezelf altijd weer uitschrijven. Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten