Evi van Robeco

Ooit schreef ik al iets over mijn 2e liefde, naast beleggen in crypto. Inmiddels is Robeco overgenomen door Evi van Lanschot. Van Lanschot is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland, ooit opgericht in 1737. Vandaag een korte blog over mijn ervaringen na de overname.

Robeco:
Robeco stond kennelijk in de verkoop, en mogelijk heeft de eerdere klantenstop hieraan bij gedragen. Zelf ben ik begin 2020 gestart met het aanleggen van een portfolio. Dit portfolio kent net als mijn crypto portfolio zijn ups en downs.

Evi:
Van de overname heb ik op zich niet veel gemerkt. Ik ontving tijdig allerlei info via de mail en ben op die manier goed op de hoogte gebracht en gehouden. Vervolgens inloggen op een andere website en klaar is Kees (Evi). Ik beleg nog altijd maandelijks in een aantal zelfgekozen fondsen en vind dat erg prettig werken. In tegenstelling tot crypto, kijk ik een heel stuk minder vaak naar dit portfolio. Het is echt een lange termijn ding, bedoeld als aanvulling op mijn pensioen (in hoeverre er straks nog wel een pensioen bestaat natuurlijk). Je kunt kiezen uit verschillende type beleggingen, ook een die speciaal bedoeld is voor een (aanvullend) pension. Dus kijk evt zelf wat het beste bij je zou passen.

TIP:
Vind je belegging in crypto nou te riskant? Dan kun je dus vrij gemakkelijk gaan beleggen met zoiets als Evi. Sparen kan ook op Evi, waar je momenteel meer rente krijg dan bij je bank (in mijn geval dan in elk geval). Twijfel je tussen beleggen en sparen, kijk dan eens hier. Maar ook op mijn bankrekening ben ik iets handigs tegen gekomen, namelijk sparen met wisselgeld. Dat wil zeggen; stel ik doe boodschappen voor €62,28, dan rond mijn bank dat aan het einde van de dag af naar €63,-. Dat verschil word vervolgens naar een spaarpotje overgeboekt, geheel automatisch! Nou lijkt dat niks, maar tel aan het eind van de maand die transacties maar eens bij elkaar op. Dan spaar je zo een paar tientjes bij elkaar, zonder dat je dat echt merkt in je portemonnee.

Volgende blog: 
Tips voor in de aankomende bullrun!! Waar moet je opletten om het maximale rendement te kunnen halen? Mis dit niet en schrijf je geheel vrijblijvend in op de nieuwsbrief. Je ontvangt dan een bevestigingsmail (let op je spambox) en kunt jezelf altijd weer uitschrijven. Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten