Airdrop

De oplettende lezer, heeft in mijn portfolio een aantal keer het fenomeen airdrop voorbij zien komen. Vandaag een blog over airdrops, wat is het, wat levert het op en hoe regel je zoiets? 3, 2, 1 JUMP!

Wat is een airdrop?
Een airdrop is een distributie van een cryptocurrency-token of -munt, meestal gratis, naar talloze wallet-adressen. Airdrops worden voornamelijk geïmplementeerd als een manier om aandacht en nieuwe volgers te krijgen, wat resulteert in een grotere gebruikersbasis en een bredere uitbetaling van munten. Het is dus vooral een promotie actie.

Wat levert het op?
Er zijn airdrops die echt wel waarde hebben, vaak afhankelijk van de hoeveelheid die je ontvangt. Maar pak SOLO, SGB en FLR, die allemaal voortkomen uit een airdrop op de XRP Ledger. Die hebben nu al waarde en zeker ook nog groei potentie. Het aantal dat je ontvangt is naar rato van het aantal XRP je bezit op het moment van een zogeheten snapshot. In dit geval, praat ik in verleden tijd want de snapshots liggen (ver) achter ons. De meest recente airdrop waar ik zelf dankbaar gebruik van het gemaakt, is van ICON. Die naast hun token ICX, binnenkort met ICY en ICZ zullen gaan komen. Met een ratio van 1:1, dus dat is hoe dan ook gratis geld. Maar het merendeel van de airdrops zijn echter volkomen kansloos. Zo ontvang je op TRON zo af en toe willekeurige coins, die je echt 0,0 waarde hebben. Verder heb ik ook uit het niks SpaceCoins ontvangen en als je naar hun website zoekt, dan straalt daar nou niet bepaald een ontzettende professionaliteit vanaf. Maar mocht je die ook willen dan kun je dat hier aanvragen.

Hoe je dat regelt?
Zoals je net hebt kunnen lezen, ontvang je soms random airdrops. Voor andere moet je je eerst inschrijven/aanmelden. Zo heb ik voor de FLR en SOLO airdrop, eerst een trustline op moeten zetten via XRP Toolkit. Maar je kunt je ook via Coinmarketcap aanmelden voor airdrops, al lijkt dat mijns inziens een beetje op een loterij.

TIP:
Niet alle exchanges ondersteunen airdrops, dus informeer even goed bij jouw exchange. Anders ben je ook in deze situatie vaak beter af met een eigen hardware wallet. En let even goed op de datum waarop je je voorbereidingen afgerond moet hebben, anders vis je achter het net.

Waardeer je deze content? Overweeg dan om te doneren, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten