HODL

Wie de afgelopen dagen naar zijn/haar crypto portfolio heeft gekeken, heeft misschien best een traantje moeten laten. De hele markt (crypto, maar ook fondsen) zijn behoorlijk gezakt en in dit blog een samenvatting van een aantal tips om je daar tegen te wapenen. Want dit had niemand echt zien aankomen, ook ik niet zoals je in m’n vorige blog hebt kunnen lezen.

Open deur:
Je hebt het al kunnen lezen in mijn disclaimer en onder zo’n beetje elke blog die ik heb geschreven. Beleg alleen met geld dat je kunt missen! Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. Volg mijn stappenplan, om grip te houden op je financiële positie en hou je aan je duikplan. Je maakt pas winst, maar ook verlies, als je verkoopt, dus ga niet zomaar in alle “paniek” verkopen.

Kuddegedrag:
Zorg voor voldoende spreiding in je portfolio. Maak potjes van het geld wat je beschikbaar hebt, bijvoorbeeld; spaar, nood, crypto en fondsen. Zo houdt je enerzijds altijd een appeltje voor de dorst achter en anderzijds spreid je risico. Maar koop ook niet alles! Als je een vage coin ineens 200% omhoog ziet schieten, dan kan het verleidelijk zijn om daar ook maar in te duiken. Maar waar stopt het dan? Ik heb zelf een vrij breed portfolio, maar dat maakt het soms ook wat onoverzichtelijk. #DYOR

DCA:
Trouwe lezers hebben al kunnen lezen over Dollar Cost Averaging. Hierdoor spreid je je investering en haal je een groot deel emotie van tafel.

TIP:
Blijf (of ga) sporten! Een goede geestelijke gezondheid, begint met een goede fysieke gezondheid. #StayFit #StayHealthy

Waardeer je deze content? Overweeg dan om te doneren, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten