Kennis = Macht

Wat kun je doen om beter keuzes te maken in relatie tot beleggen in crypto? Door enigszins te snappen wat een project inhoudt en welke voor- en nadelen het heeft. Maar hoe kom je daar en welke DYOR bronnen kun je op het gebied van kennis raadplegen? Laten we in deze blog eens kijken.

Leerdoelen:
Blockchain is een container begrip en om een en ander wat richting te geven heb ik wat “leerdoelen” voor je geformuleerd:

  • Wat is blockchain
  • Wat kun je ermee
  • Blockchain lagen
  • Wat zijn Proof of Work en Proof of Stake en andere protocollen
  • Coins/tokens/Smart Contacts/DeFi/NFT’s/Metaverse
  • Verschillende wallets (hard- en software)
  • Crypto kopen via een exchange
  • Marketcap
  • Passief inkomen (staken)

Cursus blockchain:
Hier heb ik eerder al iets over geschreven en zelf heb ik deze (GRATIS) cursus ook gedaan. Via de Dutch Blockchain Coalition kun je de Nationale blockchain cursus volgen (online). Deze cursus bestaat in totaal uit zes afleveringen met elk een ander thema zoals ‘Wat is blockchain?’, ‘Wat kunnen we er mee?’ en ‘Crypto’s & Tokens’. Elke aflevering bestaat uit een stukje theorie als inleiding.

YouTube:
Op YouTube zijn verschillende kanalen te vinden die handig kunnen zijn. Zo zijn er:

Daarnaast wat specifieke YouTube kanalen, zoals:

Verder kun je YouTube ook gebruiken voor handige tutorials, zoals:

Vermijd YouTube kanalen met CHOCOLADE letters en prijsbeloftes.

Reddit/Discord:
Wil je echt hardcore over blockchain praten, dan zou je eens naar Reddit en/of Discord kunnen kijken. Zelf volg ik wat mensen via Twitter, maar daar kom je ook een hoop onzin tegen. Misschien switchen daarom zoveel mensen naar Mastodon.

STAP-budget:
Is tijd niet het probleem, maar geld? Hou dan het STAP-budget eens in de gaten. Wel moet je dan echt geïnteresseerd zijn in het volgen van een (technische) opleiding, die verrassend genoeg steeds meer opleidingsinstellingen aanbieden. Zoals:

TIP: 
Kennis is macht, weten waarin je investeert. Ga zelf dus eens op onderzoek uit, mijn blog kan je daarbij helpen (hoop ik)! Kom je daarin iets interessants tegen dan mag je me best een mail sturen via blog (at) hodlland (dot) nl. Het kan voorkomen dat de HODLLAND nieuwsbrief in je spambox is blijven hangen, ik heb de afgelopen maand wat problemen gehad met de website. Dus check die even ajb.

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten