Begin achteraan

Huiswerk gemaakt en in kaart gebracht wat je kunt missen? Mooi, dan gaan we vandaag verder met stap 2.

Stap 2: Begin achteraan.
Hè wat? Achteraan beginnen?!! Ik kan je nu al niet meer volgen, hoor ik je denken. Maar stel je eens voor… op een dag word je wakker en je coin, die je voor €0,25 gekocht hebt, is ineens €100,- waard!! En je hebt er ooit 1.000 gekocht, KATSJING!!

Wil je je vers verdiende 100K dan veilig (offline) op een hardware wallet hebben staan, of neem je het risico en laat je ze op een (online) exchange staan. Een exchange waarvan je account gehackt kan worden. Of een exchange die spontaan inlog problemen heeft. Of een exchange die ineens failliet is. Dan ben je misschien in één klap alles kwijt, jammer joh!

Investeer dus alsjeblieft eerst in een goede hardware wallet, zoals een Ledger en/of Trezor.

Een hardware wallet is een handig USB-apparaat ontworpen om jouw cryptocurrencies, zoals Bitcoin en XRP, zo veilig mogelijk op te slaan. Omdat de hardware wallet gescheiden is van jouw computer ben je beschermd tegen hackers, virussen en malware. Jouw private keys zijn veilig opgeslagen op de hardware wallet en zullen deze nooit verlaten.

Regel 1 in crypto: “Not your keys, not your crypto“. Want achteraf kun je een koe in zijn kont kijken.
Klik op onderstaande afbeelding om naar de webshop van Ledger te gaan. Ik heb zelf meerdere van deze wallets en ben daar erg blij mee!

TIP:
Koop geen tweedehandsje, dan weet je nog niet wat er allemaal al mee gedaan is. Wil je toch een koopje? Houd dan gewoon de acties in de gaten, zoals Black Friday en Cyber Monday. Vind je de kosten van een hardware wallet alsnog te hoog of de werkwijze te complex. Zorg dan in elk geval dat je MFA/2FA aan hebt staan op je accounts, hier binnenkort meer over.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten