Begin achteraan

Huiswerk gemaakt en in kaart gebracht wat je kunt missen? Mooi, dan gaan we vandaag verder met stap 2.

Stap 2: Begin achteraan.
Hè wat? Achteraan beginnen?!! Ik kan je nu al niet meer volgen, hoor ik je denken. Maar stel je eens voor… op een dag word je wakker en je coin, die je voor €0,25 gekocht hebt, is ineens €100,- waard!! En je hebt er ooit 1.000 gekocht, KATSJING!!

Wil je je vers verdiende 100K dan veilig (offline) op een hardware wallet hebben staan, of neem je het risico en laat je ze op een (online) exchange staan. Een exchange waarvan je account gehackt kan worden. Of een exchange die spontaan inlog problemen heeft. Of een exchange die ineens failliet is. Dan ben je misschien in één klap alles kwijt, jammer joh!

Investeer dus alsjeblieft eerst in een goede hardware wallet, zoals een Ledger en/of Trezor.

Een hardware wallet is een handig USB-apparaat ontworpen om jouw cryptocurrencies, zoals Bitcoin en XRP, zo veilig mogelijk op te slaan. Omdat de hardware wallet gescheiden is van jouw computer ben je beschermd tegen hackers, virussen en malware. Jouw private keys zijn veilig opgeslagen op de hardware wallet en zullen deze nooit verlaten.

Regel 1 in crypto: “Not your keys, not your crypto“. Want achteraf kun je een koe in zijn kont kijken.

TIP: Koop geen tweedehandsje, dan weet je nog niet wat er allemaal al mee gedaan is. Wil je toch een koopje? Houd dan gewoon de acties in de gaten, zoals Black Friday en Cyber Monday. Vind je de kosten van een hardware wallet alsnog te hoog of de werkwijze te complex. Zorg dan in elk geval dat je MFA/2FA aan hebt staan op je accounts, hier binnenkort meer over.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. Beleg alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten