Effe wachten… Pizza

Inmiddels ben ik 3 jaar onderweg, sinds mijn eerste aankoop. Ik heb de 2017/2018 bullrun meegemaakt en zitten we momenteel in een volgende bullrun. Dat illustreert ook meteen hoe lang je soms moet wachten tot het moment dat je iets significants ziet gebeuren in je portfolio.

In een eerdere blog heb ik je daarom ook meegenomen in mijn duikplan, want HODL-en lijkt makkelijk maar is het niet. Wanneer kopen, vasthouden en verkopen? Zeker wanneer de markt, zoals nu, flink in beweging is.

Ik heb mijn verkooppunten per coin bepaald en zal te zijner tijd een deel van mijn portfolio verkopen, wat de markt daarna ook verder doet. Mocht zich dan een mogelijkheid voor doen dat de markt weer een flinke correctie te verwerken heeft, dan besluit ik misschien wel om nog een keer laag in te stappen in andere projecten.

Watchlist:
Hiervoor heb ik in de Blockfolio (FTX) app een tweede portfolio aangemaakt met projecten die me nieuwsgierig maken, maar nog onvoldoende ontwikkeld zijn om daar nu geld in te stoppen. Zo heb je dus een watchlist en hoef je niet door heel die lijst met shitcoins te scrollen om te zien hoe het aanstormend talent het doet.

Uiteindelijk wordt het wachten beloond (hoop ik), als je vanaf de start maar de juiste beslissingen durft te nemen en de discipline kunt opbrengen om je aan je plan te houden.

TIP:
Bestel ondertussen af en toe gewoon lekker een pizza joh, maar betaal die niet met crypto. Je weet nooit wat zoiets waard zal kan worden in de toekomst.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. Beleg alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten