De beste wensen

Allereerst wens ik jullie een gezond, gelukkig en liefdevol 2021!

2020 was een bizar jaar, niet alleen vanwege Corona. Eind 2019 besloot ik namelijk mijn baan op te zeggen, simpelweg omdat ik er niet gelukkig was. De arbeidsmarkt was gunstig en dus waagde ik het erop om mijn baan op te zeggen zonder dat ik al een nieuwe had gevonden. Zegt ook meteen iets over met hoeveel werkplezier ik naar mijn vorige baan ging natuurlijk.

In de eerste weken van het jaar heb ik vooral even niks gedaan. Lekker tot rust komen, om vervolgens eens op een rijtje te gaan zetten wat ik nu echt wilde in en met mijn leven. Klinkt allemaal wat zwaar, maar is het zeker niet. Ik werk vanaf mijn 17e al 40+ uur in de week en wist eigenlijk niet eens meer beter. Maar werd ik daar nou echt gelukkiger van?

In maart werd het ineens spannend, toen Corona doorzette in ons koude kikkerlandje. Het land ging op slot en ook de arbeidsmarkt nam een adempauze. Euh, daar had ik even geen rekening mee gehouden… Zat ik de eerste weken (inmiddels maanden) relax thuis, bedacht ik me nu ineens dat dit wel eens heel lang kon gaan duren. Misschien wel zo lang, dat ik voor de keuze zou kunnen komen staan om een deel van mijn portfolio te moeten verkopen. Een portfolio waar ik jaren hard aan gewerkt had.

Zo ver heeft het gelukkig allemaal niet kunnen komen. Ben nu weer erg gelukkig in mijn huidige baan (minder uren), heb leuke collega’s (ook belangrijk) die ik zelfs soms een beetje mis als iedereen vanuit huis aan het werk is. Wel kijk ik echt wel weer uit naar het moment dat we weer naar buiten kunnen, lekker het terras op of uiteten.

Het jaar begon niet alleen spannend, het eind was ook een ware cliffhanger… In december schoot Bitcoin meerdere malen door zijn ATH heen en voor XRP kwam na jaren wachten nu toch plotseling het nieuws naar buiten dat de SEC (beurswaakhond) een aanklacht heeft ingediend tegen Ripple en twee managers. Wat dit allemaal voor 2021 gaat betekenen, we gaan het zien. Ik wacht rustig af, ga op basis van de nu beschikbare informatie geen gekke dingen doen. Ripple en XRP zijn twee verschillende dingen, veel mensen lijken dat in de discussie even te zijn vergeten.

TIP:
Hou er wel rekening mee dat deze ontwikkelingen voer zijn voor de FUD en FOMO machines op social media.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten