Appels te koop!

Nee, ik ben niet gek geworden… lees echt even verder, ik zal het je uitleggen. Dit keer ga ik het hebben over de aankomende Bitcoin halving en hoe ik me de volgende bullrun voorstel.

Wat is ook alweer een BTC halving?
Een Bitcoin halving (halvering) is een gebeurtenis waarbij de beloning voor miners halveert. Dat betekent dat miners voor iedere transactie die ze verifiëren 50% minder Bitcoins ontvangen. Halveringen staan per 210.000 blocks op het programma, grofweg iedere 4 jaar, totdat het maximale aantal van 21 miljoen Bitcoins is aangemaakt door het netwerk. Doel van een halvering is om inflatie tegen te gaan. Moeite met het begrip halving? Kijk dan even naar dit filmpje.

Wanneer?
Men verwacht de eerst volgende halvering begin april 2024.

Hoe reageert de markt?
Bitcoins worden zo schaarser en schaarser, en over het algemeen neemt de prijs van iets toe naar mate een lagere beschikbaarheid. Iets met vraag en aanbod. Daarnaast zal de aankomende halvering de eerste zijn, waarbij er minder Bitcoins zijn. Dat wil zeggen “we” hebben met z’n allen meer Bitcoins in bezit, dan het aantal dat er nog gemined kan worden.

Kijken we vervolgens even terug in de tijd… tijdens de halvering van 2012 steeg de prijs van Bitcoin bijvoorbeeld van ongeveer 12 Dollar naar meer dan 200 Dollar in slechts één jaar tijd. Daarna kende BTC een verbluffend herstel na de prijshalvering in 2016 en bereikte in december 2017 een hoogtepunt van ongeveer 19.700 Dollar.

Na de meest recente halvering in mei 2020 steeg de prijs van Bitcoin enorm. Beginnend bij 8.787 Dollar tijdens de halvering, beleefde de BTC een opmerkelijke rally en bereikte uiteindelijk zijn hoogste punt ooit (ATH) van bijna 69.000 Dollar in november 2021.

Voor de snelle rekenaars onder ons… dat is grofweg een 8x.

Nu de appels…
Een Bitcoin ETF laat nog even op zich wachten, maar om je een beeld te geven bij het aantal aanvragen… dit zijn alle investeringsmaatschappijen die een BTC (spot) ETF hebben aangevraagd:

  • Blackrock
  • WisdomTree
  • Invesco/Galaxy
  • Valkyrie Investments
  • Ark invest
  • VanEck
  • Fidelity/Wise Origin
  • Grayscale

Nu zullen veel van deze namen je misschien helemaal niks zeggen, maar daar heb je Google voor #DYOR. Maar hoe kunnen al deze investeringsmaatschappijen jou straks appels gaan verkopen als er straks een schaarste aan appels is???

Omdat al deze bedrijven de afgelopen jaren achter de schermen allang hun appel voorraden hebben aangelegd. Terwijl ze via de media het “gewone” volk probeerde weg te houden, zodat ze zelf goedkoop appels konden inkopen. Denk maar eens terug aan deze blog… ze verkopen je tzt graag hun appels, maar tegen welke prijs?!

p.s. bij een BTC spot ETF word er fysiek gehandeld in Bitcoins en niet alleen op papier, zoals bij de momenteel beschikbare BTC ETF’s. Meer over ETF’s lees je hier.

De peer tussen de appels:
Er zit wel één maar aan dit alles, want het zou ook zomaar eens kunnen zijn dat veel miners hun werk zullen stoppen. Omdat het runnen van een (grote) miner ontzettend veel stroom kost en stroom over het algemeen nou niet bepaald goedkoper is geworden. Maar, van de echte grote miners verwacht je toch dat ze dit hebben ingecalculeerd.

Bullrun:
Ik verwacht een SUPER bullrun die we nog niet eerder gezien hebben, waarbij de media een belangrijke rol zal spelen. Na een nieuwe ATH voor Bitcoin, altcoins zullen zien die van relatief niks naar 10 of zelfs 20x zullen klimmen. Kijk ter beeldvorming eens naar BNB, die op 31 januari 2021 op ongeveer 45 Dollar stond en begin mei van datzelfde jaar op zo’n 670 Dollar. Bijna 15x in 3 maanden!! 🤯

TIP:
Geen financieel advies, maar kun je een paar honderd Euro missen of elke maand een paar tientjes… koop dan wat Bitcoin (of bij, mocht je al wat hebben). Bitvavo heeft het klantenbestand van LiteBit (dat er mee is gestopt) overgenomen. Met die verhuizing kwam ik er achter dat ze qua prijs wat goedkoper zijn (niet bij alle coins) dan BCM (nieuwe naam van Bitcoin Meester). En dat het stakingspercentage bijna 4x zo hoog is (ook niet bij alle coins). Ik heb daarom mijn BTC overgezet en koop elke maand wat bij (na alle andere financiële verplichtingen!). Nu ben ik persoonlijk erg gewend aan BCM en vind ik Bitvavo minder intuïtief werken en duurt het lang voordat een transactie (in Euro’s) voltooid is (iets te lang als je het mij vraagt). Dat gezegd hebbende mocht je nog geen Bitvavo account hebben, maak er dan een aan via deze partnerlink. Dan help je mijn blog ook weer een beetje, thx!

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten