Update: Pionex

Eind april hebben jullie kunnen lezen over mijn testresultaat ten aanzien van het gebruik van de trading bot Pionex en hoe ik vervolgens met drie andere bots verder ben gaan testen. Tijd voor een update!

Rebalancing:
Dit keer ben ik gaan kijken naar een rebalancing bot en na wat huiswerk leek het me goed om niet met drie bots te gaan werken, maar met vijf coins in deze ene bot te stappen; BTC, HBAR, ALGO, MATIC en CRO in multicoin-mode om precies te zijn. Doel van deze bot is dat hij met de winst van de koploper, de achterblijver meetrekt. Nou, dat heb ik geweten…

Duikvlucht:
Want niet veel later ging zo’n beetje de hele markt in een duikvlucht en was er helemaal geen sprake van een koploper. Alle coins, dus ook de vijf in mijn rebalancing bot, kregen het flink voor hun kiezen. En toen heb ik zelf ook een rookie fout gemaakt… ik heb de bot met verlies stopgezet en heb vervolgens even mijn wonden zitten likken. Want hoewel de bot op papier verlies maakte, had deze zich op langere termijn vanzelf wel weer hersteld. Maar toch merk je dan dat HODLen iets anders is dan spelen met zo’n trading bot.

Terug naar de winnende strategie:
Na een tijdje, waarin ik ook meteen mijn hele portfolio ben gaan afstoffen, ben ik terug gegaan naar de bot die eerder wel winst maakte. Vijf aparte grid trading bots; in ALGO, ADA, HBAR, XRP en XTZ. Het (resterende) bedrag gelijk verdeeld over deze vijf bots.

Maar toen…
Ging het weer mis! 🙁 Ik had wat instellingen uitgeprobeerd, waarna de bot in XTZ na een volgende duikvlucht automatisch stopgezet werd. En gezien mijn instellingen niet goed bleken te staan, weer met verlies. Met het beetje geld wat terug op mijn account was gestort, heb ik een nieuwe bot in MATIC aangemaakt. Maar na een volgende duikvlucht ging ook doe, samen met alle anderen, onderuit en werd de stop loss geactiveerd. Einde verhaal…

Conclusie:
Ik vind het niks!! De rust die zo’n bot je zou moeten geven, gaf het mij totaal niet. Een en ander blijkt heel sterk afhankelijk te zijn van de instellingen die je de bot meegeeft. En daarvoor lijkt enige technische kennis van technische analyse wel nodig. Nee, ik hou het liever bij een simpelere manier van beleggen. Buy low, sell high. #HODL (in combinatie met staken).

TIP: 
Als je je gratis aanmeld bij Pionex en je zorgt voor een level 2 KYC setup, dan kan je vervolgens gebruikmaken van een trial fund. Je krijgt dan 1288 USDT, waarmee je kunt gaan handelen. Pionex int dat bedrag uiteindelijk weer terug, maar de eventuele gerealiseerde winst mag je houden. Meer reviews over Pionex vind je hier, dus wil je het zelf proberen… mijn zege heb je. Succes!

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten