FOMO

Vandaag een korte blog, want dit is wat er straks gaat gebeuren (je bent gewaarschuwd).

Manipulatie:
Het valt steeds meer mensen op dat er “machten” achter de schermen actief zijn, die de boel aan het manipuleren zijn. Zoals ik eerder al in deze blog schreef, om veranderingen door te voeren is een lange adem nodig. Want na de rechtszaak tegen Ripple, volgde aanklachten tegen Coinbase en Binance(US). Zelf twijfelde ik aan het momentum, zoals je hebt kunnen lezen, en daarin ben ik binnen de crypto community zeker niet alleen.

Want na de rechtszaken, kwam het bericht naar buiten dat BlackRock, waar je eerder ook al iets over hebt kunnen lezen op mijn blog, een BTC ETF wil gaan lanceren. En daar bleef het niet bij, want Fidelity staat klaar om in crypto te gaan handelen. Deutsche Bank heeft ook een licentie aangevraagd, en Deutsche Telecom heeft aangekondigd Polygon (MATIC) te gaan ondersteunen. Hhmmm oke, dus de crypto markt ligt onder vuur en dan hebben traditionele financiële markten ineens wel interesse. Terwijl ze eerst heel hard tegen crypto waren (2017 vs 2023).

FOMO:
En denk je nu, die JW met zijn wappie theorieën. Lees dan ook vooral niet verder. Maar ik ben er sterk van overtuigd dat dit het spel is wat met ons gespeeld wordt. Eerst heel hard tegen zijn, om daarmee tijd te kopen om de technologische voorsprong, die exchanges hebben, dicht te kunnen lopen. Daarna volgt een propaganda campagne tegen exchanges. Want crypto is er nu eenmaal, die geest krijg je niet meer in de fles (je kunt het internet immers NIET uitzetten!!). En dan is crypto ineens HET ding waarin je allemaal zou moeten investeren via je “vertrouwde” bank/beleggingsmaatschappij.

Zo van, kijk eens hoe gemakkelijk en gebruiksvriendelijk we het voor jullie hebben gemaakt! Om daar dan zelf natuurlijk stinkend rijk van te kunnen worden in fees. Een flinke media campagne erachteraan en 99% van de wereldbevolking trapt er als makke schaapjes in. En dan is er dus sprake van massale Fear Of Missing Out (FOMO), die ik (jij?) voor ben(t) als Early Adopter van deze 4e industriële revolutie.

TIP: 
Ik zeg hiermee niet dat je nu alles in crypto moet stoppen, want het blijft slechts een scenario. Maar het moment van berichtgeving is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Zorg voor een plan B! Ik kies ervoor om mijn dak te repareren als het droog is. Houd verder de ontwikkelingen op het gebied van CBDC in de gaten. Die gaat er echt komen, ondanks alle kritiek en zorgen over privacy. Er zijn landen die er al lang een hebben, zoals de Bahamas (ook nog eens een heerlijke vakantiebestemming).

Waardeer je deze content? Deel hem dan via je sociale netwerk! Doneren mag uiteraard ook, meer info daarover vind je hier. Thx!

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten