HODLLAND.NL 1 jaar!!

Time flies when you’re having fun! Nou, het afgelopen jaar is voorbij gevlogen kan ik je zeggen. HODLLAND.NL bestaat alweer 1 jaar en in deze blog gaan we even terug naar medio 2020, terug naar het ontstaan van deze website.

Ontstaan:
Eind 2017 stapte ik zelf in de wereld van crypto en bleef het onderwerp in gesprekken met vrienden en familie redelijk onderbelicht. Maar hier kwam begin 2020 eigenlijk onverwachts een einde aan en ik merkte dat er steeds meer mensen vragen gingen stellen over crypto. Zo in de trend van “Hey, maar deed jij daar niet iets in?” en “Ik zou dat eigenlijk ook wel willen, maar…”. Na een lange gezellige wandeling met een goede vriendin, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een domeinnaam aan te schaffen. Over de inhoud van de website had ik eigenlijk nog helemaal niet nagedacht, maar dacht dan heb ik die maar alvast. Vervolgens merkte ik dat het “verzinnen” van onderwerpen en het schrijven daarover, me redelijk gemakkelijk afgaat. En ook het tweaken van de website, vind ik best leuk om te doen. En de rest is geschiedenis, zoals ze dat dan zo mooi zeggen.

Doel:
Misschien heb ik het doel achter deze website nog niet eerder concreet gemaakt, dus bij dezen. Ik zie in crypto en blockchain technologie nog steeds een nieuwe markt ontstaan die net zo groot, of misschien nog wel veel groter, zal worden als het internet. Daarvan dachten mensen ook dat het wel over zou waaien, maar kijk even terug naar David Letterman (1995) en de Today Show (1994). Nu niet meer voor te stellen toch, een wereld zonder internet.

Ik wil daarom graag mensen (vooral nieuwkomers) kennis laten maken met de wondere wereld van crypto, op een voor hun redelijk te begrijpen manier. Zodat ze laagdrempelig informatie tot zich kunnen nemen en vanuit daar zelf verder op onderzoek kunnen gaan. Zonder daarbij hoge verwachtingen te creëren, want websites over crypto die je gouden bergen beloven zijn er al genoeg.

Blogs:
Inmiddels kun je 28 blogs terug vinden, heb ik 5 abonnees (wie het kleine niet eert… dus enorm bedankt!) en per maand gemiddeld zo’n 350 unieke sessies (en 1500 pageviews, maar dat zijn veelal zoekmachines dus die tel ik niet mee). Niet slecht al zeg ik het zelf. Mocht je ze willen teruglezen, dan volgt hier een totaaloverzicht:

 1. Hoe mijn crypto avontuur begon
 2. In kaart brengen (stappenplan)
 3. Maak je huiswerk (stappenplan)
 4. Begin achteraan (stappenplan)
 5. Je eerste aankoop (stappenplan)
 6. Plan your dive, dive your plan
 7. Tools, Wallets & Apps
 8. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker
 9. Effe wachten… Pizza
 10. Mijn affaire
 11. De beste wensen
 12. Geen Bitcoins
 13. Een beeld zegt meer dan duizend woorden
 14. Niks snels aan
 15. Slimme contracten
 16. Nooit te oud om te leren
 17. Laat de leeuw niet in z’n hempie staan
 18. De waarde van geld (LEES TIP)
 19. Oud worden
 20. Decentralized Finance
 21. Koffiedik kijken
 22. Betalen met crypto
 23. Portfolio update
 24. ETF’s en NFT’s
 25. Back to the Future
 26. Market Cap
 27. Dollar Cost Averaging
 28. HODLLAND.NL 1 jaar!!

Doneren:
Het bijhouden van dit blog doe ik met heel veel plezier, maar er zit ook één klein minpuntje aan. Het hosten van deze website kost namelijk geld. Er zijn wel gratis webhosting mogelijkheden, maar dan krijg je er vaak een hoop opdringerige advertenties bij en daar hou ik persoonlijk helemaal niet van. Dus om de kosten van deze website te kunnen dekken (in het kader van transparantie, €2,50 per maand) ben ik opzoek gegaan naar een passende oplossing. Links in het menu vind je daarom een doneer optie terug. Dus mocht je mijn content kunnen waarderen, neem daar dan ook eens een kijkje ajb. Thx!

VRAAG:
Mochten jullie een specifiek onderwerp of onderdeel op deze website terug willen zien, laat dan een reactie achter onder deze blog ajb.

Mocht je interesse hebben in beleggen, bedenk je dan goed. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is. Je kunt een deel, of zelfs je hele inleg, verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies? Meer info

Om je de best mogelijke ervaring te geven, is deze site standaard ingesteld op cookies accepteren. Klik op "Accepteren" om door te gaan. Wanneer je geen keuze maakt maar de site blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten